kluisVroeger was het ontzettend moeilijk om geld te lenen. Je moest naar een bank, bij de bankmedewerker moest je als het ware met je billen bloot en als de bankmedewerker het goed vond kreeg je een lening. Zij bepaalden wel hoeveel je kon lenen en hoe de terugbetaling zou verlopen.

Inmiddels staan de zaken er heel wat anders voor. Gemakkelijk geld lenen is tegenwoordig heel goed mogelijk door de toegenomen concurrentie in kredietland. Niet alleen de concurrentie speelt hierbij een rol, ook de komst van Internet en de daarmee gaande transparantie is belangrijk gebleken.

Dit alles heeft geleid tot nieuwere manieren van gemakkelijk geld lenen zoals de minilening en andere tussenvormen van krediet. De traditionele leningvormen zoals het doorlopend krediet en de persoonlijke lening krijgen nog altijd veel aandacht, maar de ster van de moderne lening show zijn toch wel de flitsleningen. Zij maken hun opmars met name door het gemak waarmee de lening wordt afgesloten.gemakkelijk lenen

Het heeft ook wel wat om niet door een mens te hoeven worden goedgekeurd of afgekeurd. Voor veel leningnemers is het uiteraard ook prettig dat ze ondanks een BKR lening geld kunnen lenen. Bij vrijwel elk ander leningtype word je namelijk al snel afgekeurd als je een kruisje achter je naam hebt bij het BKR. Niet bij de minilening. Dit soort leningen is dus ideaal als je in het verleden weleens in de knoei bent geraakt met betalen. Dit kan iedereen overkomen, want je hoeft het maar 1x te vergeten of gewoon niet kunnen opbrengen. Maar uiteindelijk is er nu dan een oplossing in de vorm van dit soort kleine leningen.